BAKIM MERKEZİ KOMPLEKSİ'NDE TEMEL ATILDI

BAKIM MERKEZİ KOMPLEKSİ

Özel Mimar Sinan Bakım Merkezi tarafından Karalar Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan 200 yataklı, zihinsel, ruhsal ve bedensel engellilere bakım hizmetini üç ayrı binada verecek olan Bakım Merkezi Kompleksi'nin temel atma törenini gerçekleştiril

Toplam 6 bin metrekare alan üzerinde, bin metrekarelik inşaat alanı olan bina 200 yataklı olacak ve 100`ün üzerinde kişiye ise istihdam imkânı sunacak.

MARMARA BÖLGESİNİN EN BÜYÜK MERKEZİ

Temel atma töreni öncesinde açıklamalarda bulunan Özel Mimar Sinan Bakım Merkezi Musa Törün, “Kuruluşumuz Özel Mimar Sinan Bakım Merkezi, Haziran 2011 yılında Bursa`nın Nilüfer ilçesinde 164 kişi kapasite ile zihinsel, ruhsal ve bedensel engellilere yatılı bakım hizmeti vermek üzere hizmete açılmıştır. Bugün ise İnegöl’de Karalar mevkiinde 200 yataklı ve yine zihinsel, ruhsal ve bedensel engellilere bakım hizmetini üç ayrı binada vermeyi amaçladığımız Bakım Merkezi Kompleksimizin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Kurumumuz Temmuz 2015 sonu itibarı ile hizmete geçecek olup yaklaşık 65 bakıcı personel, 8 psikolog ve sosyal çalışmacı, 16 sağlık personeli ve hizmetli grubu ile 100’ün üzerinde kişiye istihdam imkânı tanıyacaktır. Bu hizmeti verebilmek için aylar öncesinde İnegöl Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yapılarak bakıcı kursları açılmış ve çalışacak personelimiz yetiştirilmesi sağlanmıştır. Bize çalışmalarımızda öncelikle Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü rehberlik etmiş İnegöl Belediyesi destek olmuştur. Özel Mimar Sinan Bakım Merkezi faaliyete geçtiği anda modern ve sağlık koşulları elverişli, fiziki donanım olarak Marmara Bölgesi’nin en büyük bakım merkezi olma özelliğini taşıyacaktır. Böyle bir Bakım Merkezi Kompleksini ilimize kazandırmaktan ve engellilerimizi kalifiye personel nezaretinde modern binalarda bakmak, korumak ve yaşam kalitesini arttırarak sürdürmeyi sağlamaktan son derece mutlu ve gururluyuz. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürmeye kararlı ve çaba içerisinde olmaya devam ediyoruz. Ben buradan İnegöl Belediye Başkanımıza ve yardımcılarına, Sayın Kaymakamımıza Ali Akça`ya ve Halk Eğitim Müdürümüz Burhanettin Özdemir`e teşekkür ediyorum. Onların büyük emeği oldu” dedi.

İNEGÖL’ÜN ŞANINA YAKIŞIR BİR BAKIM MERKEZİ

Hayatın en temel kaidesinin değişim ve dönüşüm olduğunu aktaran Kaymakam Ali Akça ise, “Bunu ben konuşmalarımda sık sık vurgularım. Bakıyoruz, kendimizde değişiyoruz. Allah’ın takdir ettiği süreye bir şekilde yürüyoruz. Çevremiz değişiyor. Teknoloji değişiyor. Bu değişmeler içerisinde devletin değişmemesi düşünülemez. Günün klasik devlet anlayışında, vatandaşlara sağlanan kişisel haklar, siyasal haklar yeterli görülürken, özellikle geçtiğimiz yüzyılın başından itibaren bir kavram gelişmeye başladı, sosyal haklar. Sosyal haklarla beraber, sosyal devlet olgusu ortaya çıktı. Özellikle güçsüz olan vatandaşlar için dezavantajlı vatandaşlar için diğer dünya ülkelerinde de bu bir şekilde oldu. Bir takım sosyal hakların sağlanması hakları gelişti. Sosyal devlet anlayışı ile beraber dezavantajlı insanlara, insanlık onuruna yaraşır hizmetlerin sunulması amaçlandı. Dolayısıyla bugün temeli atılan bu binada da inşallah zihinsel, bedensel ya da ruhsal engelli diye değerlendirdiğimiz ama benim için özel olan o insanlarımıza hizmetler sunulacaktır. Bu hizmetleri dezavantajlı guruptaki insanlarımıza devlet sunduğu gibi, özel sektör de sunmakta. Önemli olan bu insanları onurlarına yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmektir. Güzel bir hizmet olacağını değerlendiriyorum. Değer arkadaşımız bu binayı 7 ay gibi bir sürede bitirmeyi hedeflemişler. İnşallah bunda da muvaffak olacaklarına inanıyorum. Marmara`nın en büyük bakım merkezi olacağını ifade etti. İnegöl`ün şanına yakışır bir bakım merkezi olacağını değerlendiriyorum. Allah şimdiden hayırlı uğurlu etsin. Buradan hizmet görecek vatandaşlarımıza da hayırlı olsun diyorum. Yine burası bir istihdam yaratacaktır. Güzel bir hizmet olacaktır. Tekrar hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22